Мобилен маркетинг

Присъдинете се към 16 потребители, които се обучават в онлайн курса Мобилен маркетинг.
Поръчайте курс с преподавател за 300 лв. или курс - самоучител за 100 лв.

Поръчай самоучител    Поръчай с преподавател

Съдържание

В курса ще откриете 16 урока, професионално разработени от учители с педагогическа компетентност.
Ако желаете да придобиете нови умения в маркетинговата сфера, да разкриете интересни възможности за професионална реализация или просто имате бизнес, който желаете да популяризирате по най-добрия начин - нашето предложение е точно за вас!

В днешно време интернет рекламата е немислима без мобилния маркетинг. Делът на мобилното време в интернет нарасна изключително много и към момента превъзхожда времето, през което хората са в интернет с класическите десктоп-компютри. Мобилните реклами, достигащи до потребителите чрез техните самртфони под формата на sms, известия (notifications), реклами в мобилни игри и приложения, са много по-успешни в сравнение с другите методи на реклама и генерират осезаемо по-голям брой продажби. Според проучване на сайта statista.com, стойността на продажбите, инициирани от мобилна реклама, възлиза на 1 млрд долара годишно с тенденция към увеличаване. А също така, над 90% от компанните с интернет присъствие смятат за приоритет адаптирането на бизнеса си към изискванията на мобилния маркетинг.
Тези, както и много други факти, направиха уменията в областта на мобилния маркетинг изключително ценни както на пазара на труда, така и сред търговците, които желаят да разкрият нови хоризонти на бизнеса си в интернет. Инструментите за практикуване на мобилния маркетинг са развити в интернет. Тяхното развитие през годините от различни интернет платформи като Facebook и Google превърна мобилния маркетинг в тесен кръг от специализирани познания, които не са известни и са трудно достъпни за обикновения потребител, което ни вдъхнови да създадем този курс. Курсът включва онлайн тренинг за основните знания и умения, които Ви са необходими за създаването на успешни рекламни кампании, достигащи до избраната от Вас аудтория чрез мобилните им устройства. Обучението е изградено на принципа „от лесното към сложното” и преминава от началните стъпки в мобилния маркетинг като регистриране на бизнеси в Google и Facebook, към практическо онагледяване на създаването на най-известните видове мобилна реклама – реклами в мобилни сайтове, приложения като Facebook messenger например, мобилни игри, sms-кампании и т.н.
С този курс ще научите: принципите и същността на мобилния маркетинг, как да позиционирате правилно бизнеси в Google и Facebook, как да създавате мобилна реклама чрез Google и Facebook, достигаща до дефинирана от Вас аудитория от потребители чрез мобилни устройства, включително чре мобилни сайтове, известия, мобилни приложения и игри; как да изграждате sms рекламни кампании; как да прилагате емейл маркетинг, съобразен с изискванията на мобилния маркетинг. Не Ви са необходими специални познания, за да преминете този курс. Пепоръчителна е добра компютърна гранмотност и опит с интернет.
Курсът не включва изучаването на никакъв програмен код, защото такъв не Ви е необходим, за да се превърнете в мобилен маркетър. Всички необходими инструменти за създаването на мобилна реклама са налични в интернет и връзката Ви с интернет е единственото условие, за да прилагате наученото в курса. Курсът се състои общо от 16 видеолекции с продължителност над 8 часа. Достъпът до системата е изцяло онлайн и може да се осъществи от всякакво интернет устройство, включително е налична мобилна програма, която можете да инсталирате на android смарт-фон. Можете да изтеглите мобилната програма от Вашия акаунт в курса след закупуване. За да придобиете представа как работи обучителната система, можете да си направите предварителен демо профил, с който да разгледате първия урок от курса (за целта посетете http://www.urocite.bg).

В рамките на курса ще Ви бъде предоставен и професионален онлайн магазин с мобилна версия.. Онлайн магазинът е напълно завършено и работещо решение, което ще получите под формата на съвкупност от предварително разработени програмни файлове, които можете свободно да инсталирате в интернет. Можете да използвате онлайн магазина свободно за свои цели или за клиентите, които ще обслужвате като маркетър. В рамките на курса получавате подробни видоеинструкции за инсталирането и управлението на онлайн магазина. Отново не са необходими програмистки познания. Онлайн-магазинът притежава мобилна, както и десктоп версия, което означава, че е съвместим и се възпроизвежда добре на всякакви интернет устройства. Можете по своя преценка да променяте вънашата визия и структура на онлайн-магазина в рамките на 5 стилитична шаблона.
Онлайн магазинът е подходящ за търговия със стоки, които се разглеждат и поръчват в онлайн магазина и впоследствие се изпращат до клиента, като покупките се заплащат online (чрез системата на Epay.bg) или с наложен платеж. Онлайн магазинът се състои от външна част, видима за потребителите, и админситративна част, чрез която се управлява онлайн-магазина и в която се влиза с определено потребителско име и парола, които ще Ви бъдат предоставени.
Външната част включва:
• Външна визия на онлайн магазина по ваш избор от 5 възможни дизайнерски теми (изборът не е окончателен и може да го променяте по всяко време);
• Заглавна страница с моделирани от вас превъртащи се слайдове, промоционални продукти/услуги, банери;
• Моделирано от вас меню с възможности за вмъкване на неограничен брой категории продукти/услуги, отделни страници с продукти/услуги от всяка категория (неограничен брой), страници за промоционални и топ продукти/услуги, страница за контакти с вашия бизнес и свободно добавени от вас страници (неограничен брой) с текстове и снимки;
• Страница за преглеждане на конкретен продукт/услуга с възможности за преглеждане на определен от вас брой и видове снимки и заявяване на покупка от страна на потребителя. Осигурена е функционалност по добавяне на неограничен брой опции към съответния продукт или услуга;
• Кошница със заявените продукти/услуги от потребителя;
• Акаунт на потребителя, който се активира след регистрация, с раздели за любими продукти, проследяване на направени заявки към магазина, моделиране на въведената от потребителя информация - адреси, имена и снимка (аватар) на потребителя. Без ограничения на броя на потребителите.
• Форма за отправяне на запитвания от потребителя към онлайн магазина;
• Форма за записване на потребителя за ваши промоционални предложения;
• Възможни начини на разплащане - на принципа на наложен платеж, чрез отправяне на заявка от потребителя и изпращане от ваша страна на заявения продукт по куриер (или изпълнение на съответната услуга) системата на Epay.bg, за която ви е необходима отделна регистрация и сключване на договор с Epay.bg.
Административната част включва:
• Сигурен вход в системата чрез предоставени потребителско име и парола;
• Модул за управление на елементите от заглавната страница на магазина - активиране на слайд-банер и поставяне на снимки в същия, активиране на банери и поставяне на снимки в същите, активиране на показвания на определен брой и видове продукти;
• Модул за управление на елементи към всички страници от магазина;
• Модул за управление на менюто на магазина;
• Модул за добавяне на нови страници;
• Модул за управление на продуктите/услугите (неограничен брой, като се отчита осигуреното дисково пространство от 1 GB), включително създаване на нови продукти/услуги със снимки към тях, описание, опции и т.н. и категоризиране на продуктите/услугите;
• Модул за управление на отправените поръчки за доставки с вградена система за проследяване на заявките;
• Модул за управление на потребителите и генериране на списъци с имейлите, до които можете да разпращате търговски съобщения при спазване на приложимото законодателство;
• Система, съобразена с новия Европейски регламент за личните данни (GDPR);
• Обучение за работа със системата чрез обучително видео с продължителност близо час и половина.
Магазинът разполага с пълноценна мобилна версия, както за обикновените му посетители, така и за администраторите на магазина.

Курсът включва следните уроци:
1. Въведение в курса по Мобилен маркетинг
2. Бизнесът Ви в google
3. Създаване на класическа реклама в google
4. Създаване на мобилна реклама в google
5. Facebook и мобилния маркетинг
6. Създаване на facebook реклама I
7. Създаване на facebook реклама II
8. Мобилен email маркетинг I
9. Мобилен email маркетинг II
10. Мобилен email маркетинг III
11. Обещаният мобилен онлайн магазин
12. Домейн и хостинг за онлайн магазина
13. Конфигуриране на бази от данни за онлайн магазина
14. Инсталиране на онлайн магазина
15. Настройки на магазина
16. Управление на продукти, поръчки и потребители

Достъпност

Курсът е разработен в нашата онлайн система, която Ви позволява достъп в избрано от Вас време и обучение чрез предпочитаното от Вас устройство за интернет браузинг - смартфон, таблет, компютър.

Варианти

В учебен курс с преподавател ще получавате достъп до уроците постепенно, като преподавателят ще Ви напътства и ще Ви помага да се справяте с трудностите, които срещате. Преподавателят лично ще анализира всяко Ваше практическо упражение и ще Ви разяснява допуснатите грешки и пропуски. В учебен курс - самоучител ще имате достъп до всички нива и уроци и сами ще определяте продължителността на курса си.

Можете да изучавате Мобилен маркетинг и с вашето мобилно устройство

Присъединете се към 9 курсиста, които в момента се обучават в курса по Мобилен маркетинг

Електронен самоучител

Самоучителят е бърз и напълно независим курс, с който можете да се сдобиете с желаната от Вас диплома за компютърни компетенции на по-ниски цени.

Поръчай своя Самоучител

Курсове с преподавател

Курсът с обучител Ви осигурява постоянно наблюдение и напътствия от опитен преподавател в изучаваната от Вас област, включително с възможност за уроци с конферентна връзка.

Поръчай курс с обучител

ВЗЕМЕТЕ СВОЯТА ДИПЛОМА

Вашият курс ще приключи с желаната от Вас диплома за владение на програмен език.

Научете повече